Dag 14, lördag 2 juli – Pailon de Diablo

Idag var det min lediga dag och jag tog det lugnt på morgonen, låg och läste läääänge! Var så skönt! Sedan blev det en lång och varm dusch – inte alltid det händer! Fleur var sjuk så jag fixade te och rostat bröd till henne – tror i princip alla volontärer har varit magsjuka nu utom jag och jag dricker ändå av det lokala vattnet – lönar sig att rena med kolliodalt silver och äta enzymer.

Sen blev det buss till Baños igen (på bussterminalen i Puyo mötte jag hunden från första dagen – han kände igen mig ☺). Det är en så otroligt vacker väg dit, vulkaner, berg, floder och djungel och bussarna är otroligt sköna. Atmosfären är något annat än i Sverige på bussarna – härlig musik och lättsamma människor. Blev så att jag åkte själv eftersom några jobbade, några gjorde andra saker. Men tycker det är skönt att åka själv, även om det är mysigt med sällskap också, men behöver inte ta hänsyn till vad andra vill.

Jag och söta hunden från bussterminalen i Puyo.
Jag och söta hunden från bussterminalen i Puyo.

Blev en supergod vegan-burgare på ett lite mysigt kafé sen lokalbuss till Pailon de diablo, ett häftigt vattenfall. Blev osäker på var jag skulle gå av men fick hjälp av en kille, Fabian, som jag sen fick sällskap av resten av dagen. Vet inte hur vi lyckades kommunicera men gjorde det med hjälp av lite spanska, lite engelska, kroppsspråk och ett lexikon.

Det är en otrolig vacker väg till vattenfallet och själva vattenfallet är riktigt häftig, gjorde sig förtjänt av namnet Diablo! För att komma högst upp var man tvungen att krypa mer eller mindre genom en grotta och samtidigt få kaskader av vatten på sig. Efter det var vi förtjänta av en stor öl.

Blev erbjudna att få skjuts tillbaka på flaket med några som hade cyklat men kändes mer värt att vänta på bussen i 10 minuter och dessutom blev det billigare!

Baños som är omgiven av berg och vulkaner.
Baños som är omgiven av berg och vulkaner.
Swedish massage...
Swedish massage…
Veganburgare!
Veganburgare!
På väg till Pailon de Diablo...
På väg till Pailon de Diablo…

20160702_154526-1200x1600

20160702_153455-1200x1600

Ser ut som en dränkt katt men det bjuder jag på 😉.
Ser ut som en dränkt katt men det bjuder jag på 😉.
Grottan som man var tvungen att gå/krypa igenom för att komma upp/ned!
Grottan som man var tvungen att gå/krypa igenom för att komma upp/ned!

20160702_160437-1200x1600

20160702_160106-1200x1600

20160702_172540-1200x1600

Rester från Inkatiden!
Rester från Inkatiden!
Några hundar måste ju vara med även idag!
Några hundar måste ju vara med även idag!
Tackade nej till skjuts med den här...
Tackade nej till skjuts med den här…

Sedan förra lördagen (egentligen i över 30 år men inte hittat rätt motiv förrän nu) funderat på att göra en tatuering men varit lite tveksam pga göra det utomlands men efter research så bestämde jag mig eftersom Karlos som äger stället är välkänd och allt kändes rent och fräscht! Motivet på ankeln är vulkaner med texten ama la vida vilket betyder Älska livet! Och det är vad allt handlar om, att livet är för kort för att inte älska livet och då behöver man se över sitt liv och fundera på vad man vill! Bestämde mig också på plats att göra tro, hopp och kärlek som mina 3 döttrar har, vi har pratat om det ett tag så nu blev det av 😄. Är så sjukt nöjd med resultatet på båda!

Jag under tatuerarens hand!
Jag under tatuerarens hand!
Ama la vida - Älska livet!
Ama la vida – Älska livet!
Tro, hopp och kärlek!
Tro, hopp och kärlek!

Gick sen och tände ett ljus för nära och kära som gått över till andra sidan. Firade sen med lite mer öl och salsa (hellre än bra från min sida 😉). Hade iallafall superkul och kom inte hem förrän vid 1 på natten!

20160702_184816-1200x1600

Publicerat av

SuzanneV

De flesta som är här inne och läser känner mig redan antagligen men för de som inte gör det så är jag en kvinna (tjej?) på 50 år och bor normalt i Bromma med min hund Ricca. För några månader sedan började jag fundera på vad jag ville göra för resa, var inne på någon slags yogareatreat men hittade ingen som tilltalade mig men en dag dök Volontärresor upp och då var det ingen tvekan, gällde bara att välja ett projekt. Blev Ecuador och Yana Coacha som är ett Animal Rescue Center i kanten till regnskogen. De tar hand om regnskogsdjur som varit i fångenskap.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *