Dag 33, torsdag 21 juli – Azaluna – Las Tunas – Guayaquil

Vaknade vid halv tre och kunde inte somna om! Läste ut en bok och somnade nog inte förrän vid halv sex! Glad att jag inte bokade att surfkillen Sebastian skulle hämta mig kl 8, ändrade som tur var i sista stund till 9! Fick åka mc utan hjälm till Las Tunas som är rätt känd för sin surfstrand. Fick först lite lektioner på stranden och sen gav vi oss ut i vattnet! Tog ett tag innan jag fick kläm på hur man kom upp på brädan, kan inte säga att det gick jättebra men fick till några riktigt sköna åk eller vad man nu säger inom surfvärlden! Blev lättare när jag fick låna långärmad surftröja då jag inte gled iväg på magen men fick några skrapsår från sanden och brädan hamnade på näsan! Kommer iallafall definitivt att prova igen! Synd att jag inte har några foton från surfningen men hade lämnat väskan hos Sebastian.

Las Tunas
Las Tunas
Las Tunas kl 9.30 på morgonen...
Las Tunas kl 9.30 på morgonen…
Enda bilden på Sebastian, synd eftersom han ser väldigt bra ut 😉.
Enda bilden på Sebastian, synd eftersom han ser väldigt bra ut 😉.

Kom iväg alltför sent till Guydakuil och var inte där förrän vid åtta på kvällen! Hade tänkt åka till Mega Maxi, en stor supermarket, och köpa en prisvänlig waterproof kamera men det hann jag ju inte. På bussterminalen, som var gigantiskt, så frågade en kille om jag ville ha taxi så jag följde med honom, visade sig vara en annan typ av taxi än de gula, men har förstått att även de funkar. Men kändes lite skumt att följa med en främmande man till en skum parkering! Trevlig var han ändå och så bjöd han ut mig! Tackade nej 😄.

Azaluna eco-lodge.
Azaluna eco-lodge.
Azaluna eco-lodge, receptionen
Azaluna eco-lodge, receptionen
Azaluna eco-lodge
Azaluna eco-lodge
Supergott snacks på bussen.
Supergott snacks på bussen.

Checkade in på ett mysigt hostel precis vid Malecón, strandpromenaden. Rum utan fönster och delat badrum, helt ok 🙄. Blev en promenad på Malecón 2000. Namnet har den fått eftersom projektet byggdes under år 2000. Folket i Guayaquil brukar säga att alla skattepengar år 2000 gick till att bygga el malecon som är stadens stolhet. Hit åker många och bara går omkring. Här finns restauranger, bio, klädesbutiker mm.

Guayaquil
Guayaquil
Första McDonalds jag sett här i Ecuador... hade hoppats på att slippa se någon 🙂.
Första McDonalds jag sett här i Ecuador… hade hoppats på att slippa se någon 🙂.
Malecon 2000
Malecon 2000

20160721_220406-1200x1600

20160721_221103-1200x1600

Utsikt från hotellet...
Utsikt från hotellet…

Publicerat av

SuzanneV

De flesta som är här inne och läser känner mig redan antagligen men för de som inte gör det så är jag en kvinna (tjej?) på 50 år och bor normalt i Bromma med min hund Ricca. För några månader sedan började jag fundera på vad jag ville göra för resa, var inne på någon slags yogareatreat men hittade ingen som tilltalade mig men en dag dök Volontärresor upp och då var det ingen tvekan, gällde bara att välja ett projekt. Blev Ecuador och Yana Coacha som är ett Animal Rescue Center i kanten till regnskogen. De tar hand om regnskogsdjur som varit i fångenskap.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *