Dag 15, söndag 3 juli – Yana Cocha och Puyo

Vaknade upp rätt pigg faktiskt trots att det inte blev mycket sömn! Rätt lugnt att jobba på helgerna så det är skönt (lugnt på vardagarna också men då är det mer folk!). Jag och Fleur gick non-monkey men skulle även ge mat till chichicos i det hägn jag blev attackerad i så lite nervöst var det men gick ju förstås bra. Det tråkiga idag var att Ben åkte hem idag, nu har de fyra jag gillar bäst åkt!

Chichicos
Chichicos
Coatis får massage.
Coatis får massage.
Kom igen! Jag vill ha mer massage!
Kom igen! Jag vill ha mer massage!
Snälla!
Snälla!
Ben säger hej då till alla...
Ben säger hej då till alla…

Tog det rätt lugnt sen och uppdaterade bloggen. Framåt 3-tiden gick jag och Lupa, en tjej från Quito men som pluggar i USA. Var perfekt att gå med en person som pratar både spanska och engelska flytande, blir så mycket roligare så men jag förstår faktiskt mer spanska än vad jag tror, kan vara med i samtal även om jag inte kan prata!

Ingen hade talat om att promenaden till Puyo var så vacker! Och att det var så mycket folk som rörde sig längs med den, fanns också torgstånd med vackra smycken och hantverk. Besökte också en trädgård full med medicinalväxter men hann inte gå runt där med guide så ska försöka hinna dit igen, vill höra allt!. Köpte iallafall en del flaskor med spännande saker! Superkul att få utforska dessa för sår, insektsbett, tighta upp skinnet på händer och i ansikte, muskelsmärtor m.m. Och en som ska bli så spännande att prova, en som shure-kvinnorna (ursprungsbefolkning som levt här i över 1000 år) använder och har använt länge. De är tydligen kända för sitt långa och tjocka hår så nu ska jag testa en kur 😁.

Promenaden längs floden.
Promenaden längs floden.

20160703_160924-1200x1600

Getter
Getter
Äter grillad banan...
Äter grillad banan…
Kunde ha valt de här stackarna istället...
Kunde ha valt de här stackarna istället…

Sedan fick vi tips av en kvinna på vägen om en healingman som skulle vara bra så vi gick genom hela stan och ut i bushen för att komma dit. Men var så värt det! Vilken häftig upplevelse när han läste av oss och sen renade oss och fyllde på med ny härlig energi! Allt han sa stämde med vad andra sagt till mig!

Väggmålning i Puyo.
Väggmålning i Puyo.
Hemma hos healingmannen...
Hemma hos healingmannen…
Hans riktiga arbete är att sida i trä.
Hans riktiga arbete är att sida i trä.

Publicerat av

SuzanneV

De flesta som är här inne och läser känner mig redan antagligen men för de som inte gör det så är jag en kvinna (tjej?) på 50 år och bor normalt i Bromma med min hund Ricca. För några månader sedan började jag fundera på vad jag ville göra för resa, var inne på någon slags yogareatreat men hittade ingen som tilltalade mig men en dag dök Volontärresor upp och då var det ingen tvekan, gällde bara att välja ett projekt. Blev Ecuador och Yana Coacha som är ett Animal Rescue Center i kanten till regnskogen. De tar hand om regnskogsdjur som varit i fångenskap.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *