Dag 17, tisdag 5 juli – Yana Cocha

Extra work idag! Blev en hård men effektiv dag! Första uppgiften var att gå runt våra cabañas och måla med diesel för att få bort termiter. Förstår att de ställer till stor skada men diesel? Måste finnas mer miljövänligare och hälsosammare alternativ kan man tycka!

Charlie under huset för att måla med diesel på betongfundamenten.
Charlie under huset för att måla med diesel på betongfundamenten.
Ansiktsmask på!
Ansiktsmask på!

Uppgift 2 blev att gräva upp resterna av bambun som höggs ner förra veckan, ingen lätt uppgift eftersom de har så tjocka rötter. Kan iallafall konstatera att jag är mer vältränad än någon av dessa 20-åringar och det känns bra 😉. Kul jobb men lerigt och varmt.

Lerigt!
Lerigt!
Heather
Heather
Jag och macheten...
Jag och macheten…
Stolt över att ha fått upp den här ur leran!
Stolt över att ha fått upp den här ur leran!

Efter lunch så behövdes det 2 personer till ett tufft jobb sa Charlie så jag anmälde mig frivilligt eftersom han försökte säga mig med blicken att jag skulle det. Blev det lättaste och roligaste jobbet 😄. Jag och Heather fick hjälpa till att vara kreativa och bygga träd och matbord till de nya ugglorna som kommer snart, superkul! De andra fick gräva sand!

Jag, Heather, Jamie och Lexi.
Jag, Heather, Jamie och Lexi fixar åt ugglorna.
Nästan som att resa en midsommarstång!
Nästan som att resa en midsommarstång!
Uppe!
Uppe!
Nu börjar det att likna något!
Nu börjar det att likna något!

Efter den här dagen var det riktigt skönt att ställa sig i duschen, även om den var kall (gasolen är slut). Blev sen Tui Na massage och lite akupressur till veterinären Maria Paula.

Publicerat av

SuzanneV

De flesta som är här inne och läser känner mig redan antagligen men för de som inte gör det så är jag en kvinna (tjej?) på 50 år och bor normalt i Bromma med min hund Ricca. För några månader sedan började jag fundera på vad jag ville göra för resa, var inne på någon slags yogareatreat men hittade ingen som tilltalade mig men en dag dök Volontärresor upp och då var det ingen tvekan, gällde bara att välja ett projekt. Blev Ecuador och Yana Coacha som är ett Animal Rescue Center i kanten till regnskogen. De tar hand om regnskogsdjur som varit i fångenskap.

6 reaktioner till “Dag 17, tisdag 5 juli – Yana Cocha”

  1. Vilken fantastisk resa du gör Suzanne! Grymt imponerad att du vågar ta dig iväg på ett sånt äventyr alldeles själv. Jättefina tatueringar btw :-)
    Hur länge blir du borta? Ha det så jättebra!
    Kram

    1. Tack, ja det är en fantastisk resa och så underbar! Älskar att resa själv och göra något vettigt! Inte bara ligga på stranden även om det också är mysigt :). Kommer hem 3 augusti. Kram

    1. Hey, so far I have’t received any spam, guess it’s already are in the program, I haven’t done anything 😊. Good luck 😊.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *