Dag 27, fredag 15 juli – Yana Cocha – Puyo

Sista jobbdagen! Imorgon åker jag vidare! Känns jättesorgligt! Kan inte fatta att jag har redan har varit här i 4 veckor!

Blev en annorlunda morgonrunda eftersom studenterna från USA skulle gå med oss. Jag valde (man får alltid välja sista dagen) coatis och mapaches och fick som sällskap Rebecka som var rätt försynt men jobbade på bra. Glad att jag fick två av mina favoritdjur! Negrito fick som vanligt massage, när han njuter så får han ett jättelustigt ljud (nästan som en delfin)! Blev också lite trädgårdsarbete, fyllde på med löv på nya monkey island. Fick sluta redan kl 11 så blev poolen förstås eftersom det var kanonväder! Har nu gått 2 dygn utan regn! Eftersom vi normalt bara ligger i 1 timme klarar vi oss utan att smörja in oss men idag var det flera som brände sig eftersom det blev 2 timmar. Till och med jag blev lite röd! Vid lunch fick vi prova att dricka Yuca, inte så gott, syrligt och jäst smakade det!

Skrubbar poolen hos tvättbjörnarna.
Skrubbar poolen hos tvättbjörnarna.
Maley som ligger och sover.
Maley som ligger och sover.
Fint litet vattenfall...
Fint litet vattenfall…

IMG_20160715_115658-1200x1600

2016-07-18-15-31-43-1200x1600

2016-07-18-15-20-54-1200x1600

Yuca
Yuca

På eftermiddagen matade jag chorongas (slänger bara iväg en hink med mat till deras öar) sen gav vi the black cajman en död kyckling, snacka om att sluka den fort!

20160715_150359-1200x1600

20160715_150504-1200x1600

Blev också städning av toaletter och duschar. Efter det baby-food med crickets den här gången! Pigmeons är så söta, ser ut som små gubbar!

Badrummet!
Badrummet!
Utdelning av baby-food. Får räkna med en eller två eller tom tre chichicos på sig...
Utdelning av baby-food. Får räkna med en eller två eller tom tre chichicos på sig…
Pigmeons som är vilda men blir matade ändå.
Pigmeons som är vilda men blir matade ändå.

Sen blev det utgång för att fira av mig, Jamie och Fleur! Jag, Jamie och Lauren ville inte ha pizza (som alla andra ville ha) så vi gick till en annan restaurang och fick världens godaste vegetariska smörgås! Kocken hade verkligen gjort sitt bästa! Stekt bröd med stekta grönsaker i en supergod sås! Bäst hittills och kostade bara 2,50 dollar! Drack en skum dryck (a tan solo) till, var kall och smakade som iste men inte söt, skummade som man hällt i kolsyra! Men riktigt god! Handlade lite öl och chips innan vi gick till ett tequila-ställe där puro-shotsen kostar 50 cent! Spelade lite biljard medan vi väntade på resten av gänget! Jag spelar inte jättebra biljard men när jag får till det så är jag grym! De andra var bra impade! 😆. Åkte sen tillbaka till Yana Cocha och festade till kl 2!

Utgång!
Utgång!
Lauren...
Lauren…
Jamie...
Jamie…
Min supergoda smörgås!
Min supergoda smörgås!
Biljard och puro-shottar!
Biljard och puro-shottar!
Vanessa fick åka på flaket tillbaka!
Vanessa fick åka på flaket tillbaka!
Jamie och Will på efterfest i kitchen.
Jamie och Will på efterfest i kitchen.
Charlie (sminkad med färg från en växt).
Charlie (sminkad med färg från en växt).
Zoey och Ginger...
Zoey och Ginger…

Publicerat av

SuzanneV

De flesta som är här inne och läser känner mig redan antagligen men för de som inte gör det så är jag en kvinna (tjej?) på 50 år och bor normalt i Bromma med min hund Ricca. För några månader sedan började jag fundera på vad jag ville göra för resa, var inne på någon slags yogareatreat men hittade ingen som tilltalade mig men en dag dök Volontärresor upp och då var det ingen tvekan, gällde bara att välja ett projekt. Blev Ecuador och Yana Coacha som är ett Animal Rescue Center i kanten till regnskogen. De tar hand om regnskogsdjur som varit i fångenskap.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *