Dag 22 – söndag 10 juli – Tena

Så fort tiden går! 3 veckor sedan jag åkte hemifrån! Och inte har jag längtat hem en endaste gång! Men saknar Ricca enormt gör jag men vet att hon har det bra!

Vaknade upp till en regnig dag så jag tog det väldigt lugnt och åt inte frukost förrän 8.30 (öppet 7-9). En av de saker jag älskar i Ecuador är alla färskpressade juicer! Idag blev det papayajuice, så gott!

20160710_083605-1200x1600]

Synd jag inte hade mer tid, inte fel att ligga här   och läsa...
Synd jag inte hade mer tid, inte fel att ligga här och läsa…

Sen ut igen för att hitta något äventyrligt att göra (hade redan insett att någon rafting skulle det inte bli eftersom de flesta gav sig av vid 8.30…) Hittade inget så blev Café Tortuga igen istället, beställde in en vegetarisk burgare men det var den konstigaste jag fått! Bröd med ost (trodde jag hade sagt att jag inte ville ha det!) och avokado… en juice till det med ingefära och aloe vera m.m. vilket kompenserade burgaren! Sen kom fram en man, Gabriel, som frågade om jag vill göra något, typ rafting el en djungeltur! Slutade med att jag följde med honom för en tur på Tena River med tubes (sa det skulle ta typ 2 timmar – tog 5!). Vansinnigt egentligen att följa med en främmande man så där på gatan! Men han kändes bra och ärlig och det var han också visade det sig.

Goda hälsodrinken!
Goda hälsodrinken!

Gick till hans office och hämtade ringarna. Frågade om jag skulle byta skor från mina hikingkängor till sandaler men mina var perfekta sa han (och nu sitter jag med blöta skor som aldrig kommer att torka!). När vi kom till vattnet så fixade han iordning allt sen gav vi oss iväg, ingen säkerhet här inte! Men det var fantastiskt vackert natur och varmt i vattnet. Trodde det skulle vara mer guppigt och läskigt men njöt mest. Gabriel hade med sig nät och cyklop och stannade flera gånger och fiskade småfisk för att kunna fånga de stora fiskarna. Inget jag gillade men ändå fascinerande att se han dyka. Stötte på hans släktingar flera gånger (fanns överallt! Stor släkt!) och fiskade lite med dom. Stannade sen och åt mat – äntligen lokal mat, yuca (påminner om potatis när den är tillagad) och maito (fisk inlindad i blad) – båda finns bara i Amazonas, gott men inget speciellt. Till efterrätt blev det grillad banan (tyvärr med ost då jag inte hann med att tacka nej). Fiskade sedan ännu mer och badade (med kläder och skor!) tillsammans med ännu fler av hans släktingar. Sedan gled vi vidare och stannade utanför hans office.

Snart är det dags att ge sig ut på Tena River...
Snart är det dags att ge sig ut på Tena River…

20160710_140858-1200x1600

20160710_140909-1200x1600

Lunch!
Lunch! Äter nästan aldrig djur men blev ett gott un
Efterrätt!
Efterrätt!
Tik som vi matade med fisk, ratade allt annat!
Tik som vi matade med fisk, ratade allt annat!
Syns inte men jag är genomblöt topp till tå!
Syns inte men jag är genomblöt topp till tå!
Gabriell dyker med sin släkt.
Gabriell dyker med sin släkt.
Playan
Playan

20160710_145451-1200x1600

Playan
Playan
Gabriell
Gabriel
Lite svårt att se men det flög omkring gigantiskt stora knalloranga fjärilar.
Lite svårt att se men det flög omkring gigantiskt stora knalloranga fjärilar.
Ännu fler släktingar...
Ännu fler släktingar…
Sedd från utsiktstornet...
Sedd från utsiktstornet…
Utsikt över Tena från ett torn...
Utsikt över Tena från ett torn…

20160710_171417-1200x1600

Tena
Tena
Hönor som springer omkring i ett bygge...
Hönor som springer omkring i ett bygge…

Publicerat av

SuzanneV

De flesta som är här inne och läser känner mig redan antagligen men för de som inte gör det så är jag en kvinna (tjej?) på 50 år och bor normalt i Bromma med min hund Ricca. För några månader sedan började jag fundera på vad jag ville göra för resa, var inne på någon slags yogareatreat men hittade ingen som tilltalade mig men en dag dök Volontärresor upp och då var det ingen tvekan, gällde bara att välja ett projekt. Blev Ecuador och Yana Coacha som är ett Animal Rescue Center i kanten till regnskogen. De tar hand om regnskogsdjur som varit i fångenskap.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *