Dag 5, torsdag 23 juni – Yana Cocha

Idag har regnet fullkomligt öst ner! Det regnar varje dag men inte så här länge och intensivt! Alla kläder är verkligen genomblöta! Och inget torkar heller i fukten men faktiskt ok ändå om man accepterar att det är som det är 😊.

På fm var det dags att gå på small tour, ge mat till pavas (en slags kalkon), guatusa (en slags stor hamster), papegojjor m.fl.

Pavos
Pavos

Guatusa
Guatusa

Efter lunch gjorde vi iordning maten som vanligt till djuren sen så gick jag, Sam och Ben egg-round. Vilket innebär att man ska koka ägg och dela ut dom antingen hela med skal, skalade eller hackade. Djuren blir helt tokiga när de känner lukten av äggen! En av spindelaporna, Rosita, försökte med svansen dra till sig äggskålen med alla ägg! Gäller verkligen att hålla sig på avstånd från dem eftersom de kan vara riktigt farliga!

20160623_102555-1200x1600

Röd titiapa
Röd titiapa

Sen var det dags för att göra lite aktivitetersgrejer till djuren så att de får jobba lite för maten.

Sam från England.
Sam från England.

Charlie, en av koordinatorerna, och Tori från USA.
Charlie, en av koordinatorerna, och Tori från USA.

Måste bara berätta om en liten kapucinobebis, Kiwi, han är 2 månader och blev övergiven av sin mamma eftersom hon fick tvillingar (vilket är riktigt ovanligt) och bara kan ta hand om en. Därför får Maria Paula (veterinären) ta hand om den, hon bär den alltid på sig innanför tröjan! Så otroligt söt!

Kiwi, kapucinobebisen.
Kiwi, kapucinobebisen.

Lite senare var det dags att lära sig lite mer om ozeloter av Elliot, från England, som har varit här i 5 år!

Elliot berättar om ozeloter.
Elliot berättar om ozeloter.

Publicerat av

SuzanneV

De flesta som är här inne och läser känner mig redan antagligen men för de som inte gör det så är jag en kvinna (tjej?) på 50 år och bor normalt i Bromma med min hund Ricca. För några månader sedan började jag fundera på vad jag ville göra för resa, var inne på någon slags yogareatreat men hittade ingen som tilltalade mig men en dag dök Volontärresor upp och då var det ingen tvekan, gällde bara att välja ett projekt. Blev Ecuador och Yana Coacha som är ett Animal Rescue Center i kanten till regnskogen. De tar hand om regnskogsdjur som varit i fångenskap.

En reaktion till “Dag 5, torsdag 23 juni – Yana Cocha”

  1. Hej!
    Det ser ut som du har det fantastiskt bra!
    Så tatueringar! Du som ALLA andra!? Jag är ju helt emot att spruta in gift i kroppen & det där är ju ren smörja! Dricker hellre kaffe! 😆
    Härliga bilder & du verkar ha det SÅ bra! Så glad för din skull!!!! ❤️
    Här byggs det badrum så det bara dånar om det, har ju dopet här på lördag… Jättestressad! Men det blir som det blir! Kan inte mer än jobba ihjäl mig! 😀
    Har varit uppe 04.00 två dagar i rad, kört Jonte till jobbet… Inget han krävt, inte alls. & kommer ju inte i säng så nu är jag trött… 😀
    Puss kompis!!!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *