Dag 6, fredag 24 juni – Yana Cocha och Puyo

Firade midsommar så här;

2016-06-27-14-48-28-1200x1600

Jag, Sam och Ben gick på non-monkey tour tillsammans med Charlie. Masserade och gav akupressur till en av av coatis (näsbjörnarna) genom staketet, han verkligen njöt av det! Och jagade bort alla andra som kom nära. Men man får passa sig lite även om de är fredliga eftersom de har vassa tänder och långa klor.

En liten krabbspindel...
En liten krabbspindel…
Elsa, en guatusa, som får mat
Elsa, en guatusa, som får mat

Negrito, en oatis (näsbjörn), får massage.
Negrito, en oatis (näsbjörn), får massage.
På eftermiddagen blev det storstädning av cuttingroom, där vi skär upp grönsaker och frukt. Sen blev det meatround med styckad kyckling och en levande till en av vesslorna. De som fick av den styckade var näsbjörnarna, resten av vesslorna och tvättbjörnarna.

Lite senare var det dags att göra etogram som jag gjort förut på etologin men har bara studerat djur på film förut. För den som inte vet vad det är så studerar man en individ i tex 2 timmar och markerar ett beteende,tex om djuret födosöker, putsar sig eller socialiserar med ett annat djur. Jag fick sitta och studera en pavo och det var rätt tråkigt! Första 40 minutrarna satt den bara och tittade och de sista 40 minutrarna putsade den sig! Tur det inte regnade iallafall!

Sitter och studerar en pavo.
Sitter och studerar en pavo.
Pavo
Pavo

Middagen blev en jättegod vegetarisk burrito inne i Puyo på Mama Mia! Enda jag saknade var ett glas vin till men det kompenserades när jag, Ben, Ginger, Lauren och Robert gick vidare till en jättemysig bar, Desigual. Blev både caiprinha, cuba libre, öl och puro (lite som tequila) med lime och salt. Vi spelade Ring of Fire, man lägger en ring av kort från en kortlek runt ett glas som fylls med drycker från spelarna när en kung dras och den sista som får en kung får dricka upp blandningen. Sedan är det en massa olika saker för varje valör. Kul och avslöjande! 😉

Middag på Mama Mia!
Middag på Mama Mia!

20160624_203521-1200x1600

Fire of ring
Fire of ring
Robert från Polen, Maria Paula från Colombia (veterinären) och Ginger, Laurie och Ben från USA.
Robert från Polen, Maria Paula från Colombia (veterinären) och Ginger, Laurie och Ben från USA.

Publicerat av

SuzanneV

De flesta som är här inne och läser känner mig redan antagligen men för de som inte gör det så är jag en kvinna (tjej?) på 50 år och bor normalt i Bromma med min hund Ricca. För några månader sedan började jag fundera på vad jag ville göra för resa, var inne på någon slags yogareatreat men hittade ingen som tilltalade mig men en dag dök Volontärresor upp och då var det ingen tvekan, gällde bara att välja ett projekt. Blev Ecuador och Yana Coacha som är ett Animal Rescue Center i kanten till regnskogen. De tar hand om regnskogsdjur som varit i fångenskap.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *