Dag 16, måndag 4 juli – Yana Cocha

Idag var det sol precis hela dagen! Underbart att ligga vid poolen då 😀. Det kom 4 nya volontärer, Will från Australien (han tycker alla här är så unga och det har han rätt i men han själv är bara 25 😄), Vanessa från Tyskland, Zoe från England och Haley från USA. Tycker det är så häftigt med alla dessa unga människor som åker så långt bort själva när de bara är 18-21 år! Och så är det spännande att iakta gruppdynamiken när det kommer nya resp folk lämnar gruppen.

Vaknade upp till sol, för första gången!
Vaknade upp till sol, för första gången!
Lite skillnad mot apelsinerna hemma som knappt innehåller någon c-vitamin pga att de är plockade omogna!
Nyplockade apelsiner och lime. Lite skillnad mot apelsinerna hemma som knappt innehåller någon c-vitamin pga att de är plockade omogna!

Annars var dagen lite som de andra, rutinerna sitter och det känns allmänt bra. Helt plötsligt är man en av de 4 (av 16) volontärer som har mest erfarenhet… Gick non-monkey round både fm och em och på sista rundan fick några av djuren kyckling, de fullkomligt älskar det! Fick även städa ozeloternas handlingcage (där de får mat) men Hija, hanen, var inte så nöjd, gick omkring och morrade mest!

2016-07-05-19-11-51-1200x1600

Stackars kyckling som 10 min senare är uppäten... men bättre det än det liv de har som levande!
Stackars kyckling som 10 min senare är uppäten… men bättre det än det liv de har som levande!
Vänner ❤
Vänner ❤
Ozeloten Hija
Ozeloten Hija
Fernando (Cabeza de mate) letar efter mat som vi gömt!
Fernando (Cabeza de mate) letar efter mat som vi gömt!
Stor spindel...
Stor spindel…
Ankomster...
Apkonster…

Eftersom det var 4th of July så firades det en del eftersom det är 8 amerikaner här! Till middag blev det burgare (vegan för några av oss), cornbread, potatissallad och bönsallad och till efterrätt veganpannkakor med sirap och banan – så gott! Blev också en sketch om USAs självständigthetsdag och Boston Tea party, de gjorde det så riktigt bra, speciellt som 2 från England var med! Blev mycket skratt!

20160704_202253-1200x1600

20160704_211114-1200x1600

Teatergänget...
Teatergänget…
Konstigt och häftiga små djur det finns...
Konstigt och häftiga små djur det finns…

Publicerat av

SuzanneV

De flesta som är här inne och läser känner mig redan antagligen men för de som inte gör det så är jag en kvinna (tjej?) på 50 år och bor normalt i Bromma med min hund Ricca. För några månader sedan började jag fundera på vad jag ville göra för resa, var inne på någon slags yogareatreat men hittade ingen som tilltalade mig men en dag dök Volontärresor upp och då var det ingen tvekan, gällde bara att välja ett projekt. Blev Ecuador och Yana Coacha som är ett Animal Rescue Center i kanten till regnskogen. De tar hand om regnskogsdjur som varit i fångenskap.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *